Temacafé - kræft

For borgere der har- eller har haft kræft og deres pårørende

 

Sundhedscenteret i Hjørring Kommune tilbyder informationseftermiddage om forskellige emner, der vedrører livet med en kræftsygdom.

Der vil være oplæg de første 30 min, hvorefter der vil være mulighed for spørgsmål og for at snakke med andre i samme situation. Der vil være kaffe og lidt sødt til ganen.

Tilmelding er ikke nødvendigt og vi glæder os til at se dig og/eller dine pårørende.

Adresse: Sundhedscenter Hjørring, Bistrupvej 3, Hjørring

Tidspunkt: Kl. 15.00-16.00 på følgende datoer:

Efterår 2018.

22.08.2018  Senfølger – sygeplejerske Charlotte Rømer vil fortælle om senfølger og Senfølger- foreningen kommer og fortæller om deres arbejde.

19.09.2018  Lokalforeningen ved Kræftens Bekæmpelse vil holde et oplæg om deres tilbud.

24.10.2018  Træthed og hverdagen – ergoterapeuter og sygeplejerske vil fortælle om træthed. Hvorfor er jeg træt? Hvordan klarer jeg hverdagen på trods af træthed?

14.11.2018  Maden – diætist Anja Liisberg fortæller om, hvordan man kan forberede sig kostmæssigt inden et kræftforløb. Under selve forløbet er det vigtigt at sikre tilstrækkelig med protein og energi så vægttab undgås, og muskelstyrken bevares bedst muligt. Derudover taler vi om, hvordan kosten sammensættes efter et kræftforløb og hvor lang tid efter, skal man spise ekstra protein og energi.

05.12.2018  Fysisk aktivitet – fysioterapeuterne vil fortælle om træning som hjælp til at komme igennem et kræftforløb, og hvordan fysisk aktivitet kan have en gavnlig effekt på udvikling og forebyggelse af nogle kræftformer.

 

Der tages forbehold for eventuelle programændringer. Dette vil annonceres  på Kræftens bekæmpelses hjemmeside, Kræftens Bekæmpelses lokalforenings hjemmeside, Sundhedcentrets hjemmeside samt Hjørring Kommunes hjemmeside.